Recente berichten

12 Apr 2019

Please reload

Archief
Please reload

Half rondje A'dam

22 Aug 2017

Afgelopen zondag was er dan de Noord-Holland rit. Marc en Ruud hadden een route uitgezet met de titel "Vechten met én tegen het water." Gelukkig was het geen vechten tegen regenwater, want het is helemaal droog gebleven die dag, ondanks de eerdere voorspellingen.

 

Het gemaal De Cruquius uit 1849 was het startpunt van de route, waar we ons verzamelden bij het er naastgelegen theehuis. 25 Spiders hadden zich aangemeld om deze, volgens de aankondiging 110 kilometer durende route te gaan rijden.

 Een route met informatie over water- en verdedigingsbeheer die we onderweg tegenkwamen. Een pond, sluizen, bruggen, we zijn veel water tegengekomen. De route was niet helemaal de gemelde 110 kilometer, maar door de onverwachte wegafsluiting in Oostknollendam liepen de kilometers toch wel weer op.
En kom dan met al dat water maar eens op het vervolgtraject van de route ...

Dan is de hulp van een navigatiesysteem toch weer even handig om een alternatieve weg naar Spijkerboor te vinden.

 

Prachtige weggetjes, op naar Kwadijk... Oei! Je mag helemaal niet door Kwadijk rijden: verboden voor auto's en motoren... Och met zo'n twaalf Spiders bij elkaar, gewoon doen. En volgens mij was er geen bewoner die raar opkeek. Ruud en Marc hadden vast een ontheffing geregeld....

 

Aankomst in Edam. Lekker aan het water even naborrelen bij het Strandbad Paviljoen en als afsluiter een heerlijk diner met o.a. geweldig lekkere spareribs.

 

F