Recente berichten
Archief

Van zolder

Soms moet je een zolder wel eens wat opruimen om weer ruimte te krijgen voor andere spullen. Dan kom je ook wel eens zaken tegen waarvan je helemaal vergeten was dat je dat nog had ...

1986 was ons trouwjaar en Debora en ik hadden een huisje gekocht. Een huisje van rond 1900 in het centrum van Meppel.

We waren al een tijdje op zoek naar een naambordje voor op ons huis, passend bij de leeftijd van het huis. Enkele weken voor ons trouwen gingen wij een paar dagen naar Ameland. Daar was één van de dagen dat we er waren een markt met allemaal kraampjes. Veel prullaria, maar opeens viel ons oog op een kraam met onder andere koperen naambordjes. En ik werd helemaal lyrisch van een bord dat ik zag liggen; een bord met mijn droomauto, de auto die ik ooit een keer wil bezitten: een Fiat 124 Spider! We hebben het bord gekocht en laten graveren. Het bord heeft een paar jaar aan ons huis gehangen totdat we het tijd vonden voor een nieuw bord met de namen van de kids erbij.

Het oude bord verdween in een doos en na verhuizing op zolder van ons huidige huis. Weggestopt en vergeten. Maar zo'n vijfentwintig jaar later, en inmiddels al een paar jaar in het bezit van die droomauto, komt het bord per ongeluk tevoorschijn.

Dan denk je terug aan die tijd dat je graag die auto wilde hebben en dat dit ook waargemaakt is. Dromen kunnen dus best uitkomen...

© 2021 Fiat 124 Sport Spider Register

knac.png