top of page

De kleine Spider

Van onze Spider zijn vele modellen in verschillende schalen te koop. Op deze pagina een selectie van beschikbare modellen. Heb je een tip? Laat het ons weten.

 

Binnen de club zijn er meerdere leden die enthousiast miniaturen verzamelen. Een overzicht van enkele artikelen die hierover geschreven zijn in ons clubblad 'Due Posti' zijn onderaan deze pagina te vinden. Ook donateurs ontvangen dit blad en hebben tevens toegang tot het ledendeel van deze website. Voor meer informatie verwijzen wij u naar de pagina "Lid worden".

Chevrolet Corvette Rondine - 1:43

In dienst van Pininfarina ontwierp Tom Tjaarda de Fiat 124 Spider en was geïnspireerd door zijn eigen ontwerp voor Chevrolet, die niet door Chevrolet werd gekozen als nieuwe Corvette.

Van dit ontwerp is ook een schaalmodel beschikbaar in de schaal 1:43. Verkrijgbaar via diverse aanbieders van modelauto's en via e-bay. Prijs ligt ongeveer tussen € 40,- en 60,-.

Cafepress giftshop

Geen model maar wel onze Spider op t-shirts, sweatshirts, mokken, etc. In verschillende kleuren en plaatjes zijn o.a. verkrijgbaar op de Engelse site Cafepress.

BBR model 1:18 en 1:43

In beperkte oplage heeft BBR Models in de schaal 1:18 en 1:43 de nieuwe Fiat 124 Spider uitgebracht. De modellen zijn in verschillende kleuren uitgekomen, een aantal is uitverkocht bij BBR zelf.

Het model ziet er schitterend uit, goed gedetailleerd en de verhoudingen lijken te kloppen. Jammer is dat ze niet de moeite hebben genomen om het binnenste van de achterlichten in dezelfde kleur uit te voeren als de lak zelf, zoals bij de echte versie wel het geval is. Zelfs in de witte uitvoering van het model is er dan nog kleurverschil.

De modellen zijn prijzig: vanaf € 108 voor de 1:43, vanaf € 240 voor de 1:18. Maar doordat de meeste versies ook al zijn uitverkocht, lopen de prijzen ook steeds meer op.

Onderstaand een overzicht van 'Autominiaturen' artikelen die in ons clubblad 'Due Posti' zijn verschenen.

Autominiaturen Rally

Autominiaturen Lancia

Autominiaturen Divers

Autominiaturen Supercharged 124

Autominiaturen 124

Autominiaturen Lamborghini

Autominiaturen 124 Spider & Coupe

Autominiaturen Alfa

Autominiaturen 124 - oplage 2

Autominiaturen De kleine Fiats

Autominiaturen Divers - oplage 2

Autominiaturen Rally 124/Lancia & transporter

bottom of page