top of page
Recente berichten
Archief

Leuk evenement AviodromeOns Register is uitgenodigd voor het evenement 'Brute Kracht – Planes & Cars’ bij Aviodrome. Dit evenement vindt dit jaar voor de tweede maal plaats. Als luchtvaartmuseum besteedt Aviodrome gedurende het weekend van 28 & 29 April aandacht aan de link tussen auto’s en vliegtuigen.


Zo hebben veel autofabrikanten in het verleden vliegtuigen of onderdelen van vliegtuigen geproduceerd en sommigen doen dat nog steeds. Zo heeft ook Fiat in het verleden vele vliegtuigmotoren geproduceerd.

Op het platform van het Schipholgebouw wordt een oldtimertentoonstelling gerealiseerd. Het gebouw is een exacte replica van het Schiphol uit 1928 en is dus een prachtige achtergrond voor historische voertuigen. De auto's worden geclusterd per merk, waarbij informatie met banners wordt gepresenteerd en plaatsen ze, wanneer relevant, een vliegtuig erbij om de setting compleet te maken.

Daarnaast kunnen bezoekers op het ‘krachtveld’ hun eigen kracht meten en zijn er ook verschillende machtige machines aan het werk te zien, waaronder een startende Grumman Tracker (vliegtuig van een vliegdekschip met opvouwbare vleugels).


Het evenement duurt op beide dagen van 10:00 tot 17:00, voor deelnemers verzorgt Aviodome voor koffie, thee, een lekkere lunch en uiteraard krijgt ook de familie / vrienden gratis toegang tot het park.


Binnenkort volgt meer informatie en de mogelijkheid om je als lid van ons Register gratis aan te melden.

bottom of page