top of page
Recente berichten
Archief

Gaston in een oranje Spider?


Bij het lezen van de titel zullen velen denken: "Wat bedoelt ie hiermee? Wat heeft dit plaatje met 'onze' Gaston te maken?" Nou niets...

Nee, ik dacht in eerste instantie dat dit een plaatje uit de strip van Guust Flater was, een stripheld die velen van ons vast nog wel herinneren uit hun eigen jeugd.

In Frankrijk heet deze stripheld Gaston Lagaffe en vandaar dus de titel.

Het plaatje kreeg ik van Harry Minekus toegezonden en het maakt mij wel nieuwsgierig naar de oorsprong ervan. Zo is de auto van Guust wel een oude Fiat, namelijk een 509, verkerend in een slechte staat, waar nogal eens wat aan mankeert. Bij het zien van een plaatje van die auto, komen bij velen vast al meer herinneringen boven.

De welbekende kreet van Guust is "Nou moe!", als het weer eens tegenzit. En dat is nogal vaak.

Maar waar komt dit plaatje nu wel vandaan? Goed naar de details kijkend, lijkt de bestuurder toch niet Guust te zijn, maar wie dan wel? Vooralsnog ben ik daar niet achter en het zou toch leuk zijn, dat wel te achterhalen. Wie 't weet, mag 't zeggen...

bottom of page