Recente berichten
Archief

Hij is niet dood, hij leeft ...?


In 2019 werden we via de media geïnformeerd dat er alweer een einde was gekomen aan de New 124 Spider. In 2016 op de markt gebracht en slechts 3, 5 jaar later alweer aan z'n eind. Jammer, maar dat hem ook meteen een iconische auto, net als z'n voorvader.

Op veel autowebsites werd daarmee gesuggereerd dat de Spider uit productie was genomen en de samenwerking met Mazda was beëindigd.

Op vele markten is hij ook niet meer leverbaar, maar mijn verbazing was er wel toen ik een Amerikaanse website tegenkwam met de review van het 2021 model van de 124 Spider.

Daar staat dat het 2021 model leverbaar is in acht verschillende kleuren en in drie uitvoeringen, waaronder de Lusso. Het lijkt erop dat de productie van de Spider niet gestopt is, maar dat een flink aantal markten zijn geschrapt. Toch ben ik nog niet helemaal overtuigd, want ook op diverse Facebookpagina's wordt ook daar wel over productiestop gesproken.

Eigenlijk lijkt het nu op een herhaling van hoe het met de "oude" Spider is vergaan: ook daar werd veel langer en meer geleverd aan de Verenigde Staten dan in Europa.

Van de "oude" Spider zijn er inmiddels best een behoorlijk aantal vanuit de Verenigde Staten naar Europa gehaald. Zou zich dat nu ook nog weer herhalen?

© 2020 Fiat 124 Sport Spider Register